Het perspectief van Isabelle van Schip

isabelle-van-schip

“Mensen opgelucht de deur uit laten gaan, terwijl ze kort daarvoor nog door de bomen het bos niet meer zagen. Mooi dat ik daarvoor kan zorgen, alleen al door een goed, verhelderend gesprek.”

Emotionele zaken
“Familierecht, iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Als je gaat trouwen bijvoorbeeld. Maar ook wanneer mensen uit elkaar gaan. Vooral als er kinderen bij betrokken zijn, is een scheiding vaak een erg ingrijpende gebeurtenis. Je wilt het dan zo goed mogelijk regelen, en iemand die overmand is door emoties, kunnen geruststellen.”

Frisse inzichten
“Ik vind het fijn dat ik in mijn werk als advocaat volledig kan gaan voor het beste resultaat voor mijn cliënt, en dat ik partijdig kan én mag zijn. Iedere zaak is weer anders. Ook al lijkt deze op het eerste gezicht gelijk aan een andere, dat is het nooit! Dit vraagt iedere keer weer om nieuwe, frisse inzichten en andere argumentatie. Ook is geen dag hetzelfde. De ene keer ben ik de hele dag op kantoor dossiers van a tot z aan het uitpluizen. De andere dag ben ik in de rechtbank te vinden, of zit ik met de cliënt om tafel. Dat maakt het vak interessant.”

CV + specialisme

Isabelle van Schip is sinds mei 2016 werkzaam bij Bres advocaten, binnen de specialisaties familie- en erfrecht en arbeidsrecht. Zij behaalde begin 2014 haar bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht en december 2015 haar master Privaatrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze werkt als vrijwillig bestuurslid voor de Rechtswinkel Zeist, een onafhankelijke stichting die gratis eerstelijns rechtshulp verleent aan inwoners van de gemeente Zeist en omstreken.

Isabelle heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) het volgende rechtsgebied geregistreerd:

 • Personen- en Familierecht
  1. Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen
  2. Internationaal privaatrecht
  3. Internationale kinderontvoering
  4. Jeugdbeschermingsrecht
  5. Ouderschap en erkenning

Deze registratie verplicht Isabelle elk kalenderjaar volgens de normen van de NOVA tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.