Het perspectief van Jan Erik van der Wolf

Jan Erik van der Wolf, advocaat bij Bres advocaten

“Met een cliënt een persoonlijke relatie opbouwen. Dat vind ik een boeiende kant van het vak. Het gaat vaak om langdurig relaties.”

Vertrouwen als basis voor samenwerking
“Een goede relatie is alleen mogelijk als ieder openheid van zaken geeft, zich in de ziel laat kijken. Zo ontstaat het basisvertrouwen waarmee je kunt samenwerken. Ik wil eerst alle aspecten van een zaak in kaart brengen, vanuit verschillende invalshoeken. Ook als het gaat om een juridische kwestie in het buitenland. Ondertussen kritisch blijven. Vervolgens de cliënt inzage geven in de voors en tegens, de zekerheden en onzekerheden.”

Hoogste kans op beste resultaat
“Soms is het verstandiger met minder genoegen te nemen. Gelijk hebben is niet hetzelfde als gelijk krijgen. Ik streef ernaar dat helder aan mijn cliënt uit te leggen, zodat het perspectief duidelijk is. Het gaat immers vooral om de toekomst. En dan in goed overleg kiezen voor de aanpak met de hoogste kans op het beste resultaat. Het succes dat je op die manier samen behaalt, werkt erg inspirerend.”

  www.vaan-arbeidsrecht.nl

  www.iapl.org/

CV + specialisme

Jan Erik van der Wolf studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkt sinds 1983 als advocaat in Soest. Hij richt zich in het bijzonder op het arbeidsrecht, het ondernemingsrecht en het contractenrecht.

Jan Erik van der Wolf is vice-voorzitter van de Soester Zakenkring, bestuurslid van de IAPL (International Association of Procedural Law), juridisch adviseur van de VPRA (de brancheorganisatie voor public relations/communicatie-adviesbureaus in Nederland) en juridisch adviseur van de NNP (Nederlandse Nieuwsblad Pers, de organisatie van lokale nieuwsmedia).

Jan Erik heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht
  • Verbintenissenrecht

Deze registratie verplicht Jan Erik elk kalenderjaar volgens de normen van de NOVA tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.