Op het gebied van het arbeidsrecht kent Nederland een complexe wet- en regelgeving. Dat maakt het voor zowel werkgevers als werknemers bij problemen in arbeidszaken vaak behoorlijk lastig. Bijvoorbeeld bij onderhandelingen en het opstellen en beoordelen van arbeidscontracten en arbeidsvoorwaarden. Of als het gaat om ontslagprocedures, opzegbepalingen, ontbindingsvergoedingen, concurrentie- of relatiebeding of werkloosheidswetgeving.

Advocaat arbeidsrecht: juridisch advies en begeleiding

Met deskundig juridisch advies en begeleiding van Bres advocaten kunt u veel problemen voorkomen. Zeker als u ons vroegtijdig inschakelt. U bepaalt zelf in welke vorm. Van een kort telefonisch advies tot de minutieuze begeleiding tijdens de gehele procedure.

Regeling, procedure, kort geding of hoger beroep?

De meeste arbeidszaken komen tot een goed einde doordat werkgever en werknemer, vaak bijgestaan door een eigen adviseur, een minnelijke regeling treffen. Is een goede regeling niet mogelijk, dan kunt u ook in een arbeidsrechtelijke procedure vertrouwen op onze brede kennis en jarenlange ervaring. Of het nu gaat om een ontslagprocedure bij de kantonrechter of UWV Werkbedrijf, een kort geding over een concurrentiebeding of om een hoger beroep bij het gerechtshof. Wij zien erop toe dat u precies weet wat uw rechtspositie is en hoe sterk u er voor staat. Bovendien zorgen we ervoor dat u weet hoe om te gaan met de advocaat van de wederpartij en met welke argumenten een optimaal resultaat haalbaar is.

Helder en praktisch advies arbeidsrecht

U kunt altijd rekenen op helder advies en een concrete inschatting van kansen, risico’s en kosten. Geen uitvoerige rapporten, maar praktische tips en aanwijzingen om een juridische kwestie snel en soepel af te ronden.

Onze specialisaties op het gebied van arbeidsrecht:

 • Ontslagrecht
 • Ondernemingsraad
 • Pensioenkwesties
 • Sociale uitkeringen
 • CAO’s
 • Re-integratie
 • NU’91 (vakbond verpleegkundigen, verzorgenden)

Zoekt u een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

 • Arbeidsrecht voor particulieren

  Onze specialisten zetten zich in voor de belangen van werknemers in uiteenlopende arbeidsrechtzaken. Met deskundig advies en begeleiding, bijvoorbeeld in ontslagprocedures of voor goede gewaarborgde regelingen. Geen kans laten ze onbenut. Zelfs als ontslag gegrond is, is er vaak inhoudelijk verweer mogelijk. Het best haalbare resultaat is altijd het doel. Zo zet een van onze advocaten zich al jaren in voor NU’91, de vakbond en beroepsvereniging die voor de belangen van verpleegkundigen en verzorgenden opkomt.
 • Arbeidsrecht voor ondernemers

  Voor vele bedrijven en instellingen zijn onze advocaten al jarenlang het vaste klankbord voor uiteenlopende juridische vraagstukken. Van ontslagzaken en het opbouwen van dossiers, tot het beoordelen en opstellen van arbeids- en oproepcontracten, opdrachtovereenkomsten (zzp’ers) en arbeidsvoorwaarden. U kunt rekenen op heldere advisering en deskundige begeleiding bij een volledig traject.
 • Arbeidsrecht voor woningcorporaties

  Ook woningcorporaties hebben dagelijks te maken met arbeidsrechtelijke vraagstukken. Zeker nu de overheid grote financiële offers vraagt. Vele zien zich gedwongen tot ingrijpende maatregelen. Gezien het maatschappelijke karakter van de corporaties vergen arbeidsrechtzaken een specifieke benadering. Die rol is ons op het lijf geschreven. Zo zetten onze advocaten zich al jarenlang met succes in voor de belangen van meer dan 25 woningcorporaties.